Thursday, January 19, 2017

Wajah Bebas Tanpa Minyak Dengan Hanya 4 Langkah

Assalamualaikum & hi..

Wajah bebas tanpa minyak dengan hanya 4 langkah. Tiga minggu roomate aku bercuti ke Singapore baliknya terus tegur katanya wajah aku semakin lawa. Tona kulit sekata dan tidak minyak. Wahhh sukanya aku. Apa rahsianya? Nanowhite Fresh. Bukan lagi rahsia sebab sebelum ini aku pernah buat entri mengenai produk Nanowhite ni.


Langkah Pertama
Bersihkan wajah dengan Gel Cleanser Nanowhite Fresh. Caranya : Basahkan wajah. Picitkan sedikit ke telapak tangan dan urutkan pada wajah hingga berbuih. Bilas bersih dan lapkan dengan tuala muka. Gel cleanser ini mampu menghilangkan sebum dan membersihkan wajah dengan mendalam. Gunakan dua kali sehari.

Langkah Kedua
Selepas membersihkan wajah dengan gel cleanser, buang sel kulit mati dengan Anti Dullness Scrub Nanowhite Fresh pula. Caranya : Picitkan sedikit ke jari dan sapukan sedikit demi sedikit seperti gambar bernombor dua diatas. Urutkan ke wajah dengan hujung jari hingga rata (dalam pergerakan membulat) dan bilas. Scrub ini menjadikan kulit wajah licin dan bebas minyak. Gunakan dua kali seminggu sahaja.

Langkah Ketiga
Selepas menggunakan anti dullness scrub, segarkan wajah dengan Miracle Mist 9 in 1 Nanowhite Fresh. Selain menutup pori miracle mist mampu mengembalikan keseimbangan dan menghidrasikan kulit wajah agar kekal segar, berseri dan bebas minyak. Miracle mist ini boleh digunakan pada bila-bila masa.

Langkah Keempat
Setelah miracle mist kering, sapukan pula Dark Spot Corrector Nanowhite Fresh pada kulit wajah yang bermasalah, boleh juga disapukan ke seluruh wajah. Biarkan sehingga kering sebelum menggunakan apa-apa make-up. Dark spot corrector ini mampu mengawal minyak pada wajah dan masalah jerawat. Gunakan setiap pagi dan malam.
 

*Tips untuk kulit berminyak
  • Rajin-rajinkan memcuci muka dengan apa-apa pembersih khas untuk oily skin.
  • Gunakan skincare @ make-up yang bebas minyak.
  • Gunakan tisu minyak atau facial oil absorbent paper.

Nak baca review nanowhite fresh? Boleh klik SINI ya. Jangan tunggu lama-lama tau. Cuba sekarang!


thanks for reading!
with love ~ cik itah @ ramaramapendek

23 comments:

  1. berseri cik itah sekarang ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasa je sis :)
      cubala produk ni hihi

      Delete
  2. hi cik itah,lega dah widget followers dah balik.. huhu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan..lega sangat.. tengok follower intan da kembali sy pun terus cek widget follower sy..alhamdulillah da tak sembunyi hehhe

      Delete
  3. singgah dan follow back
    keep in touch

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank u following me back & keep in touch too :)

      Delete
  4. Woww nice tips. Macam best je nanowhite. Btw baru follow blog awak sini ๐Ÿ˜
    Nice entry. Jemput singgah kat blog saya cik itah ๐Ÿ˜Š

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank u. best sangat produk ni..comel lagi packaging hehhe nanti cubala :)

      Delete
  5. patut cik itah comey sokmo ๐Ÿ˜

    ReplyDelete
    Replies
    1. sis try la produk ni hehe mana tahu sesuai

      Delete
  6. Kakak rasa Cik Itah memang dah cantik pun:)
    Tak pakai pun memang cantik dah..

    Eh.. dah balik rumah dah widget follower ye - syukurlah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah sis..widget follower da balik da hihihi lega. sebelum ni sesat kemana tahh..

      Delete
  7. Patutlah kulit nampak glowing jek

    ReplyDelete
  8. cantik cik itah...
    aida ni memang oily face jugak dik.
    sedang guna 1 produk baru ni. nampak mcm ok :)

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. Wow!! Memang berkesan ye cik itah.. makin berseri..

    ReplyDelete
  11. nice laaa.. muka nampak bersih tanpa minyak hehe

    ReplyDelete
  12. cik itah mmg comel! bestnya bebas dri minyak. muka busyra pun snng sngt berminyak

    ReplyDelete
  13. Sesuai dengan kulitlah tu kan...
    Berbaloi beli hihi...

    ReplyDelete
  14. Berkesan ek..
    Kaklong pun susah nak jumpa yag sesuai dgn kulit.. :(

    ReplyDelete